Velvety red peach smoothie
- Całkowity czas 4 godz. 6 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 1 min.
Gotowanie - 4 godz.
Studzenie
Składniki
2 osób
110 g Brzoskwinia
100 g Banan
100 g Owoce leśne
20 cl Świeży sok pomarańczowy
5 cl Mleko
4 cl Syrop z agawy
100 g Jogurt grecki
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki. Jeśli używasz świeżych owoców, włóż banany, brzoskwinie i owoce leśne do zamrażarki i pozostaw je na noc.
Etap 2 /8
Aby przygotować pierwszą warstwę, wsyp do urządzenia brzoskwinie oraz banany i wlej połowę soku pomarańczowego, połowę syropu z agawy, połowę jogurtu i mleko.
Etap 3 /8
Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 4 /8
W razie potrzeby modyfikuj konsystencję, dolewając mleko lub sok pomarańczowy. Możesz osłodzić smoothie, dodając odrobinę syropu z agawy. Przelej wszystko do szklanki i włóż do lodówki.
Etap 5 /8
Aby przygotować drugą warstwę, wsyp owoce leśne i wlej drugą połowę soku pomarańczowego, drugą połowę syropu z agawy oraz drugą połowę jogurtu.
Etap 6 /8
Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 7 /8
W razie potrzeby modyfikuj konsystencję, dolewając mleko lub sok pomarańczowy. Możesz osłodzić smoothie, dodając odrobinę syropu z agawy. Ostrożnie wlej na pierwszą warstwę.
Etap 8 /8
Podawaj natychmiast!