Torta caprese, włoskie ciasto z migdałami
- Całkowity czas 1 godz. 10 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 50 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
3 Jajko
60 g Cukier puder
60 g Cukier
120 g Czekolada cukiernicza
120 g Masło
120 g Migdał
90 g Migdał
Tortownica
Cukier puder
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Połącz czekoladę z masłem. Jajka i cukier ucieraj przez 10 minut. Dodaj czekoladę z masłem i pozostałe składniki.
Etap 3 /5
Wlej do natłuszczonej formy do pieczenia. Do misy Cook4me wlej 200 ml wody. Włóż koszyk do gotowania na parze, a następnie formę do pieczenia.
Etap 4 /5
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Wyjmij ciasto z formy, odwracając ją do góry dnem. Pozostaw ciasto do ostygnięcia. Posyp cukrem pudrem.