Szybki makaron z boczkiem
- Całkowity czas 17 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g boczku wędzonego parzonego
1 cebula
400 g czerwonej fasoli z puszki
400 g kukurydzy z puszki
330 g czarnych oliwek
2 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
215 g makaronu świderki
690 g passaty pomidorowej
1 łyżka oliwy
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Boczek pokroić w kostkę, przyprawić pieprzem. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Fasolę, kukurydzę i oliwki odsączyć z zalewy.
Etap 2 /4
Na łyżce oliwy podsmażyć boczek i cebulę.
Etap 3 /4
Do misy dorzucić fasolę, kukurydzę i oliwki, przesmażyć.
Etap 4 /4
Do misy dorzucić makaron i wymieszać zawartość. Zalać całość passatą. Gotować pod ciśnieniem.