Szaszłyki z przegrzebkami i wędzonym boczkiem
- Całkowity czas 22 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 7 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (1)
Składniki
8 osób
24 kawałek Przegrzebek
24 kawałek Boczek wędzony
1 Cytryna
Oliwa z oliwek
Pieprz
1 wiązka Bazylia
8 Szpikulce o dł. 15 cm
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Jeśli używasz mrożonych orzechów, rozmroź je w misce zimnej wody.
Etap 2 /5
Ostrożnie osusz eskalopki.
Etap 3 /5
Owiń każdy orzech wędzonym boczkiem – płaskie powierzchnie orzechów powinny być widoczne – i obetnij wystające części. Weź szpikulec i przebij orzechy zawinięte w wędzony boczek, aby je unieruchomić. Na każdy szpikulec nadziej 3 orzechy. Posyp pieprzem obie strony, ale nie używaj soli, gdyż boczek zawiera wystarczające jej ilości.
Etap 4 /5
Połóż szaszłyki na standardowej tacy Easy Fry. Spryskaj niewielką ilością oliwy z oliwek i gotuj przez 7 minut w temperaturze 200°C. Każdy szaszłyk spryskaj kilkoma kroplami cytryny.
Etap 5 /5
Podawaj na gorąco z sosem beurre blanc i małą miską ryżu. Ozdób kilkoma listkami bazylii.