Steki z białej ryby z brokułową skorupką
- Całkowity czas 40 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 Dorsz
35 g Krakers
10 g Parmezan
10 g Masło
1 łyżeczka Sok cytrynowy
Sól, pieprz
1 łyżeczka Pietruszka
0.25 Cytryna
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Włóż krakersy do torebki do zamrażania i rozgnieć je wałkiem, aby uzyskać okruchy. W misce wymieszaj okruchy krakersów z parmezanem, roztopionym masłem i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Etap 2 /5
Kawałki ryby włóż do urządzenia wyposażonego w talerz. Posypać kruszonką. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 3 /5
Sprawdź, czy ryba jest ugotowana, co może się różnić w zależności od wielkości kawałków. W razie potrzeby wydłużaj czas o kolejną minutę, aż miąższ będzie łatwo łuskać się widelcem.
Etap 4 /5
Posyp dorsza posiekaną natką pietruszki i skórką z cytryny i podawaj z plasterkiem cytryny.
Etap 5 /5
Podawaj natychmiast z grillowanymi szparagami i posypką startego parmezanu.