Sos winegret z marchewek i imbiru
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
150 g marchwie, obrane i pokrojone na kawałki
15 g obrany imbir
3 łyżka biała pasta miso
1.5 łyżeczka olej sezamowy
90 ml ocet ryżowy
90 ml oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Do blendera włóż marchewki, imbir, miso i wlej olej sezamowy oraz ocet.
Etap 2 /5
Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.
Etap 3 /5
Dodaj oliwę z oliwek.
Etap 4 /5
Ustaw wskazany program na 15 sekund i uruchom go.
Etap 5 /5
Użyj natychmiast lub przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku przez 1–2 tygodnie.