Sernik „włoska deska serów”
- Całkowity czas 50 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
400 g Sera śmietankowego (kanapkowego)
50 g Gorgonzoli
200 g Tartego parmezanu lub Grana Padano
5 Jajek
Pieprz
Bułka tarta
Masło do wysmarowania formy
200 g Winogron bez pestek
200 g Truskawek
Akcesoria
Extra Crisp Forma do ciasta
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Do miski wrzucamy sery i dokładnie rozcieramy. Dodajemy jajka i pieprz i mieszamy.
Etap 2 /3
Cook4me ustawiamy na mocne smażenie. Formę do ciasta smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy masę. Wkładamy formę do nagrzanego Cook4me i wyłączamy smażenie. Zakładamy nakładkę Extra Crisp i ustawiamy program manualny 180°C, 40 minut.
Etap 3 /3
Gotowy sernik przekładamy na deskę i serwujemy z winogronami i truskawkami.