Sernik baskijski - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Sernik baskijski

ratings.4.8

4.8/5 -

  • Całkowity czas 3 godz. 5 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    2 godz.

Składniki

6 osób

  • 130 g Herbatnik

  • 85 g Masło

  • 300 g Ser sernikowy

  • 150 g Śmietanka

  • 80 g Cukier puder

  • 2 Jajko

  • 1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy

  • 15 g Mąka

  • 0.5 łyżeczka Sól

Akcesoria

  • Forma do ciasta
    Forma do ciasta

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Ten przepis wymaga pokrywy Extra Crisp.

Etap 2 /7

Przygotuj składniki.

  • 130g Herbatnik
  • 85g Masło
  • 300g Ser sernikowy
  • 150g Śmietanka
  • 80g Cukier puder
  • 2 Jajko
  • 1łyżeczka Ekstrakt waniliowy
  • 15g Mąka
  • 0.5łyżeczka Sól

Etap 3 /7

Wymieszaj pokruszone herbatniki z roztopionym masłem. Wyłóż równomiernie na dnie formy do ciasta.

  • 130g Herbatnik
  • 85g Masło
  • Forma do ciasta

Etap 4 /7

Wymieszaj ze sobą wszystkie pozostałe składniki. Wlej mieszaninę do formy.

  • 300g Ser sernikowy
  • 150g Śmietanka
  • 80g Cukier puder
  • 2 Jajko
  • 1łyżeczka Ekstrakt waniliowy
  • 15g Mąka
  • 0.5łyżeczka Sól

Etap 5 /7

Włóż formę do ciasta do koszyka do gotowania na parze i włóż do misy Cook4me.

  • Forma do ciasta

Etap 6 /7

Załóż nakładkę Extra Crisp i uruchom na 170°C na 40 minut.

Etap 7 /7

Pozostaw do ostygnięcia, następnie wyjmij z formy.