Sernik baskijski
- Całkowity czas 3 godz. 5 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 2 godz.
Studzenie
Składniki
6 osób
130 g Herbatnik
85 g Masło
300 g Ser sernikowy
150 g Śmietanka
80 g Cukier puder
2 Jajko
1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy
15 g Mąka
0.5 łyżeczka Sól
Akcesoria
Forma do ciasta
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Ten przepis wymaga pokrywy Extra Crisp.
Etap 2 /7
Przygotuj składniki.
Etap 3 /7
Wymieszaj pokruszone herbatniki z roztopionym masłem. Wyłóż równomiernie na dnie formy do ciasta.
Etap 4 /7
Wymieszaj ze sobą wszystkie pozostałe składniki. Wlej mieszaninę do formy.
Etap 5 /7
Włóż formę do ciasta do koszyka do gotowania na parze i włóż do misy Cook4me.
Etap 6 /7
Załóż nakładkę Extra Crisp i uruchom na 170°C na 40 minut.
Etap 7 /7
Pozostaw do ostygnięcia, następnie wyjmij z formy.