Słona grzanka francuska z przyprawą masala
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (1)
Składniki
8 osób
8 kawałek Czerstwy razowy chleb
4 Całe jajka
5 cl Mleko
Neutralny olej
1 łyżka Przyprawy masala
100 g Drobna bułka tarta
Sól
Kolendra
Czarny pieprz
1 Cebula, drobno posiekana
1 Zielona papryka, drobno posiekana
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Pokrój chleb na kromki o grubości 1,5 cm.
Etap 2 /6
Ubij w jajka w misce. Dodaj mleko i przyprawę masala Dopraw solą z pieprzem i wymieszaj.
Etap 3 /6
Zanurz kromki chleba w mieszance jajka, mleka i przyprawy. Pozostaw do nasiąknięcia na 30 sekund. Wsyp bułkę tartą do płaskiej miski. Zanurz spód każdej kromki w bułce tartej. Posyp drobno posiekaną cebulą, chili i kolendrą.
Etap 4 /6
Umieść kromki na standardowej tacy i włóż je do Easy Fry. Spryskaj niewielką ilością neutralnego oleju. Ustaw program NUGGETSY i piecz przez 10 minut.
Etap 5 /6
Posyp świeżą kolendrą
Etap 6 /6
Serwuj ciepłe.