Krem wenecki z białych warzyw z grzankami serowymi
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
300 g Ziemniaków
15 g Cebuli
150 g Korzenia pietruszki
250 g Selera
400 g Wody
20 g Soli (2 łyżeczki)
200 ml Śmietanki 30%
Grzanki serowe (na osobę):
2 Kromki bułki lub chleba
50 g Tartej mozzarelli (2 garście)
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Warzywa kroimy w duże kawałki (5x5 cm), zalewamy wodą i gotujemy.
Etap 2 /4
Dodajemy śmietankę i miksujemy blenderem na gładki krem.
Etap 3 /4
GRZANKI: Włączamy podsmażanie. Chleb skrapiamy olejem lub oliwą. Gdy urządzenie się nagrzeje, wkładamy kromki do rozgrzanej misy, lekko dociskając przypiekamy przez 2 min i wyjmujemy.
Etap 4 /4
Dno rozgrzanej misy posypujemy tartym serem mozzarella, układamy kromki chleba i smażymy 4 min. Gotowe grzanki wyjmujemy, dzielimy na mniejsze i podajemy z kremem.