Rożki z jabłkiem
- Całkowity czas 49 min.
- 45 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
7 sztuki
1 szt. Ciasto francuskie
250 g Jabłko
40 g Drobny cukier
0.5 łyżeczka Cynamon
1 łyżka Sok z cytryny
15 g Masło
Cukier
Akcesoria
Płyta do pierożków
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Na patelni wymieszaj jabłka z cukrem, cynamonem, sokiem z cytryny i masłem. Gotuj na średnim ogniu, aż jabłka zmiękną i lekko się skarmelizują. Pozostaw do ostygnięcia.
Etap 2 /4
Na środku każdego okręgu umieść 1 łyżkę sosu jabłkowego. Złóż ciasto w kształt trójkąta, dociśnij, aby uszczelnić krawędzie i lekko spłaszcz wierzch dłonią. Wierzch posyp niewielką ilością cukru.
Etap 3 /4
Rozgrzej urządzenie.
Etap 4 /4
Włóż ciastka do urządzenia. Piecz, aż ciastka staną się złociste i chrupiące. Sprawdź, czy się upiekły i zacznij od nowa.