Risotto z kaszy gryczanej i grzybów
- Całkowity czas 24 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
100 g Łuskana gryka
20 g Prażona kasza gryczana
100 g Grzyby (pieczarki , prawdziwki, lejkowce dęte)
1 szt. Szalotka
250 ml Bulion warzywny
1 łyżka Mascarpone
2 łyżka Tarty parmezan
1 szczypta Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Oczyść grzyby. Pokrój je na kawałki. Wlej olej do Cook4me.
Etap 3 /6
Gotuj grzyby przez 5 minut. Dodaj szalotki. Gotuj przez 2 minuty.
Etap 4 /6
Dodaj dwa rodzaje kaszy gryczanej i bulion. W razie potrzeby dopraw.
Etap 5 /6
Gotuj składniki.
Etap 6 /6
Dodaj mascarpone i parmezan. Wymieszaj.