Ragu wołowe
- Całkowity czas 59 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 49 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 porcje
1 Cebula
1 Marchewka
3 Łodygi selera naciowego
400 g Mielonej wołowiny
1 łyżka Koncentratu pomidorowego
300 g Passaty pomidorowej
2 łyżka Oliwy z oliwek
Sól
Pieprz
200 ml Wino czerwone wytrawne
1 Liść laurowy
3 Kulki ziela angielskiego
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Pokroić w drobną kostkę cebulę, łodygi selera naciowego oraz marchewkę
Etap 2 /8
Wlać oliwę do Cook4Me
Etap 3 /8
Po rozgrzaniu urządzenia dodać wołowinę i podsmażać 8 minut do odparowania wody z mięsa i zrumienienia
Etap 4 /8
Dodać cebulę i smażyć przez 2 minuty
Etap 5 /8
Dodać selera naciowego i marchewkę i smażyć kolejne 2 minuty
Etap 6 /8
Dodać koncentrat pomidorowy, zamieszać, wlać wino i smażyć przez 2 minuty
Etap 7 /8
Wlać passatę pomidorową, dodać sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować pod ciśnieniem 35 minut
Etap 8 /8
W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.