Ragu od Wity - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według MasterChef

Ragu od Wity

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 700 g Polędwicy wieprzowej

  • 350 g Ziemniaków

  • 400 g Buraków

  • 2 Marchewki

  • 1.5 Cebuli (u mnie szalotka)

  • 1 łyżka Smalcu (u mnie gęsi)

  • Sos (przepis niżej) albo 4 łyżki keczupu pomieszane ze 150ml rosołu wołowego/drobiowego

  • 1 Pomidory w sosie własnym

  • 0.5 Cebuli (u mnie szalotka)

  • 3 ząbki Czosnku

  • 0.5 łyżeczka Czerwonej pasty curry

  • 1 łyżka Sosu worcester

  • 1.5 łyżka Cukru

  • 1 łyżeczka Sól

  • 1 pęczek Koperku (do podania)

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Pokrój składniki w duża kostkę. Uwaga‼️ nie rób małych kawałków, bo pod czas gotowania pod ciśnieniem, warzywa po prostu się rozsypią.

  • 700g Polędwicy wieprzowej
  • 350g Ziemniaków
  • 400g Buraków
  • 2 Marchewki
  • 1.5 Cebuli (u mnie szalotka)

Etap 2 /6

Ustaw tryb mocne smażenie, wlej łyżkę smalcu i zaczynaj smażyć polędwicę.

  • 700g Polędwicy wieprzowej
  • 1łyżka Smalcu (u mnie gęsi)

Etap 3 /6

Dodaj cebulę i kontynuuj smażenie, po minucie włóż resztę składników: ziemniaki, marchewkę oraz buraki. Smaż jeszcze 2 minuty.

  • 350g Ziemniaków
  • 400g Buraków
  • 2 Marchewki
  • 1.5 Cebuli (u mnie szalotka)

Etap 4 /6

Jeżeli używasz keczupu to pomieszaj go z rosołem 150 ml i wlej do garnka. Jeżeli wolisz tak jak ja mieć swój sos to weź blender i zblenduj wszystkie składniki: pomidory, cebulę, czosnek, czerwoną pastę curry, sos worcester, cukier, następnie dodaj sól i wlej sos do garnka.

  • Sos (przepis niżej) albo 4 łyżki keczupu pomieszane ze 150ml rosołu wołowego/drobiowego
  • 1 Pomidory w sosie własnym
  • 0.5 Cebuli (u mnie szalotka)
  • 3 ząbki Czosnku
  • 0.5łyżeczka Czerwonej pasty curry
  • 1łyżka Sosu worcester
  • 1.5łyżka Cukru
  • 1łyżeczka Sól

Etap 5 /6

Ustaw gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Wykładamy Ragu do miski i posypujemy koperkiem. Smacznego 😋

  • 1 pęczek Koperku (do podania)