Ragu wołowe - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Joka_P

Ragu wołowe

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 59 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    49 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 porcje

  • 1 Cebula

  • 1 Marchewka

  • 3 Łodygi selera naciowego

  • 400 g Mielonej wołowiny

  • 1 łyżka Koncentratu pomidorowego

  • 300 g Passaty pomidorowej

  • 2 łyżka Oliwy z oliwek

  • Sól

  • Pieprz

  • 200 ml Wino czerwone wytrawne

  • 1 Liść laurowy

  • 3 Kulki ziela angielskiego

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Pokroić w drobną kostkę cebulę, łodygi selera naciowego oraz marchewkę

  • 1 Cebula
  • 1 Marchewka
  • 3 Łodygi selera naciowego

Etap 2 /8

Wlać oliwę do Cook4Me

  • 2łyżka Oliwy z oliwek

Etap 3 /8

Po rozgrzaniu urządzenia dodać wołowinę i podsmażać 8 minut do odparowania wody z mięsa i zrumienienia

  • 400g Mielonej wołowiny

Etap 4 /8

Dodać cebulę i smażyć przez 2 minuty

  • 1 Cebula

Etap 5 /8

Dodać selera naciowego i marchewkę i smażyć kolejne 2 minuty

  • 1 Marchewka
  • 3 Łodygi selera naciowego

Etap 6 /8

Dodać koncentrat pomidorowy, zamieszać, wlać wino i smażyć przez 2 minuty

  • 1łyżka Koncentratu pomidorowego
  • 200ml Wino czerwone wytrawne

Etap 7 /8

Wlać passatę pomidorową, dodać sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować pod ciśnieniem 35 minut

  • 300g Passaty pomidorowej
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 Liść laurowy
  • 3 Kulki ziela angielskiego

Etap 8 /8

W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

Podobne przepisy

MasterChef
40 min.

Ragu od Wity

ratings.NaN

Ragu wołowe - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Ragu od Wity
Tefal
Tefal
35 min.

Ragu z polędwiczek wieprzowych

Review 2 stars (average)

3 Recenzje

Ragu wołowe - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Ragu z polędwiczek wieprzowych