Pulpeciki wieprzowo-krewetkowe Kiszki
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Mielona wieprzowina
350 g Krewetki
1 garść Cebula dymka
2 goździk Czosnek
0.67 łyżeczka Imbir
0.5 łyżeczka Sól
2 liść Liście kapusty pekińskiej
1 szt. Pomidor
1 łyżka Sos ostrygowy
1 łyżka Sos sojowy
0.67 łyżka Cukier
0.5 łyżeczka Świeży imbir
2 goździk Czosnek
1 łyżka Skrobia kukurydziana
1 łyżka Olej roślinny
300 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Najpierw przygotuj pulpeciki. Oczyść dokładnie krewetki, pozbądź się pancerzyków oraz jelit. Następnie drobno je posiekaj i dodaj do mięsa mielonego. Dorzuć pozostałe składniki: garść drobno pociętej dymki, 2 ząbki czosnku oraz kawałek imbiru starte na tarce. Posyp solą. Dokładnie wyrób masę i formuj pulpeciki.
Etap 3 /6
Teraz ustaw w pobliżu urządzenia pozostałe składniki – pocięte liście kapusty pekińskiej, pozostałe ząbki czosnku i imbir oraz wszystkie przyprawy, sosy i wodę. Skrobię kukurydzianą wymieszaj z 3-5 łyżkami zimnej wody.
Etap 4 /6
Dodaj do Cook4me olej roślinny i delikatnie przełóż pulpeciki. Obsmaż je z każdej strony przez 3 minuty. Następnie dodaj kapustę, czosnek i imbir i smaż jeszcze przez 1 minutę.
Etap 5 /6
Wlej wodę oraz dodaj sos sojowy, ostrygowy i cukier. Teraz czas na rozrobioną skrobię. Delikatnie wszystko zamieszaj. Przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Gotowe danie podawaj jako składową całego posiłku. Serwuj w niewielkich miseczkach z odrobiną bulionu. Obok ustaw miseczki z ryżem, świeże warzywa, kapustę kimchi jeśli lubisz i inne ulubione dodatki.