Przepiórka w winogronach i winie
- Całkowity czas 16 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
6 szt. Przepiórki
300 g Winogrono
1.5 szt. Cebula
90 ml Bulion drobiowy
600 g Pietruszka-korzeń
3 łyżka Oliwa z oliwek
200 ml Wino wytrawne białe
300 g Boczek
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Obierz i drobno posiekaj cebulę.
Etap 3 /8
Przypraw przepiórki. Wlej olej do Cook4me.
Etap 4 /8
Smaż przepiórki przez minutę z każdej strony. Wyjmij z Cook4me.
Etap 5 /8
Włóż boczek i cebulę i smaż 2 minuty. Usuń tłuszcz.
Etap 6 /8
Wlej wino. Dodaj bulion drobiowy, korzeń pietruszki, winogrona i przepiórki. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 7 /8
Gotuj w Cook4me.
Etap 8 /8
Stopniowo redukuj sos, aby nabrał aromatu. Podawaj.