Pikantna pasta kanapkowa z marchewki
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
500 g Marchwi
30 g Masła
10 g Czosnku
15 g Chilli
200 g Cebuli
40 g Oleju
2 g Pieprzu
10 g Soli
150 ml Wody
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Cebulę, czosnek i paprykę chili pokrój w plasterki, marchew zetrzyj obieraczką wzdłuż na wstążki.
Etap 2 /5
Naciśnij "Start" i nagrzej misę Cook4me. Wlej olej i po upływie 30 s wrzuć czosnek, chilli i smaż przez 2 minuty. Dodaj cebulę, sól, pieprz i smaż kolejne 5 minut – mieszając co minutę.
Etap 3 /5
Dodaj marchew i masło i smaż przez kolejne 7 minut, mieszając co 1 minutę.
Etap 4 /5
Dolej 150 ml wody i gotuj pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Wygnieć masę tłuczkiem na nieregularną pastę. Gotową pastę możesz podawać na ciepło lub na zimno.