Carpaccio z mandarynek i imbiru
- Całkowity czas 25 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
6 szt. Mandarynki
1 szt. Skórka z mandarynki
300 ml Woda
0.66 szt. Limonka (lub cytryna)
1 szt. Świeży imbir
80 g Cukier
15 szt. Świeża mięta
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Ułóż cząstki mandarynek na płaskim talerzu lub w płaskich naczyniach.
Etap 3 /6
Do Cook4me włóż skórkę z mandarynek i wlej 300 ml wody. Gdy woda zacznie wrzeć, odcedź skórkę.
Etap 4 /6
Wlej ją ponownie do garnka wraz z cukrem, syropem, limonką i imbirem.
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Polej ułożone mandarynki syropem. Podawaj na zimno z miętą.