Pieczone filety z dorady
- Całkowity czas 8 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
0.5 Cytryna
0.5 kostka Kostka bulionu warzywnego (5 g)
1 łyżka Oliwa z oliwek
350 g Filety z dorady (4 filety o wadze 90 g każdy)
Akcesoria
Blacha do pieczenia Snacking & Baking akcesoria Blacha do pieczenia XL Snacking & Baking XL
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Pokrój cytrynę na 4 plasterki. Pokrusz kostkę rosołową, wsyp ją do miski i wymieszaj z oliwą z oliwek. Posmaruj tym sosem obie strony filetów z dorady, a następnie włóż je do formy do pieczenia skórą do góry. Na każdym filecie połóż 1 plasterek z cytryny.
Etap 2 /3
Włóż formę do pieczenia do OptiGrill. Zamknij grill i włącz go. Program Manualny jest wybierany automatycznie. Za pomocą przycisku M wybierz ustawienie w pomarańczowym kolorze i naciśnij OK. Po rozgrzaniu piecz przez 3 minuty.
Etap 3 /3
Podawaj od razu.