Pieczona kiełbasa śląska z karmelizowaną cebulką
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 sztuki
2 Kiełbasy śląskie
1 Biała cebula
2 łyżka Oleju rzepakowego
1 łyżka Miodu
Sól, pieprz
30 g Sera bursztyn
Pietruszka
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Cebulę pokroić w piórka. Włożyć do małego naczynia żaroodpornego, polać olejem oraz miodem i posypać solą oraz pieprzem. Piec w air fry’erze w 170°C przez 15 minut.
Etap 2 /3
W międzyczasie naciąć kiełbasę w kratkę po skosie. Włożyć na cebulę i piec ok.15 minut, aż kiełbasa będzie przyrumieniona.
Etap 3 /3
Gorącą kiełbasę posypać startym serem bursztyn i udekorować pietruszką.