Pieczona cielęcina z warzywami
- Całkowity czas 33 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
350 g Pieczeń cielęca
1 łyżka Olej roślinny
100 g Cebula
100 g Marchew
100 g Rzepa
150 g Ziemniaki
200 ml Bulion warzywny
50 ml Białe wino
25 g Masło
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Pokrój ziemniaki w kostkę.
Etap 3 /7
Wlej olej do garnka.
Etap 4 /7
Podsmażaj mięso z każdej strony przez ok. 3 minuty, aż się zabrązowi. Wyjmij mięso.
Etap 5 /7
Dodaj warzywa, białe wino i bulion. Wymieszaj. Dodaj masło. Przypraw. Włóż cielęcinę z powrotem do garnka.
Etap 6 /7
Gotuj w szybkowarze.
Etap 7 /7
Pieczeń cielęca będzie różowa. Jeśli wolisz bardziej wysmażone mięso, włóż je do piekarnika na 5/10 minut.