Pasta z kurczaka z orzechami i selerem naciowym w chrupiącym bajglu z żółtym serem i pomidorem
- Całkowity czas 40 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 porcje
250 g Piersi kurczaka
2 łyżka Oliwy
Przyprawy
2 łyżka Majonezu lekkiego
2 Selera naciowego
1 Mała szalotka
30 g Płatków migdałów
Sól i pieprz
1 Bajgiel
Pomidor
Żółty ser, np. cheddar
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Pierś kurczaka natrzyj oliwą i przyprawami. Włóż do komory AirFryer’a i piecz w 180°C przez ok. 12-14 minut.
Etap 2 /4
W międzyczasie drobno posiekaj selera naciowego i szalotkę. Migdały upraż na suchej patelni.
Etap 3 /4
Upieczonego kurczaka posiekaj i ostudź. Wymieszaj go z warzywami, migdałami, majonezem i solą oraz pieprzem.
Etap 4 /4
Bajgla lub inne ulubione pieczywo podpiecz z żółtym serem w AirFryerze. Na pieczywie ułóż pastę, dodaj plasterki pomidora i gotowe! Smacznego!