Panna cotta z grejpfrutem
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 szt. Żelatyna w listkach
80 ml Mleko
320 ml Śmietana
40 g Cukier
2 łyżka Tymianek
1 Grejpfrut
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Namocz listki żelatyny w zimnej wodzie.
Etap 3 /7
Pokrój grejpfruta w kostkę.
Etap 4 /7
Do misy wlej mleko, dodaj śmietanę, cukier, tymianek i odsączoną żelatynę.
Etap 5 /7
Wymieszaj i zagotuj.
Etap 6 /7
Przełóż mieszankę do ładnych misek do serwowania. Chłódź przez 12 godzin.
Etap 7 /7
Podawaj z kawałkami grejpfruta.