Pannacotta z koziego sera
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
400 ml Kozie mleko
150 ml Śmietanka
150 g Świeży ser kozi
3 szt. Listek żelatyny
1 szt. Jabłko
3 łyżka Oliwa z oliwek
1.5 szt. Sok z cytryny
6 łyżka Grzanki czosnkowe
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Wymieszaj jabłko, olej, sól, pieprz, cytrynę i grzanki. Zmiksuj kozie mleko z serem.
Etap 3 /5
Podgrzej śmietanę i połowę mieszanki mleka z serem. Rozpuść w niej żelatynę.
Etap 4 /5
Dodaj resztę mleka/sera. Rozdziel pomiędzy małe miseczki. Schładzaj przez 12 godzin.
Etap 5 /5
Podawaj pannacottę udekorowaną jabłkiem.