Pancakes bez jajek
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
230 ml Mleko
25 g Masło
4 g Proszek do pieczenia
150 g Mąka
20 g Cukier
1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy
1 szczypta Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W małym rondelku rozpuść masło i pozostaw do ostygnięcia.
Etap 2 /5
Do blendera dodaj mleko, mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Zamknij pokrywkę i blenduj na średniej prędkości przez 30 sekund.
Etap 3 /5
Otwórz pokrywkę i dodaj roztopione masło, sól i ekstrakt waniliowy. Zamknij pokrywkę i blenduj na średniej prędkości przez 1 minutę.
Etap 4 /5
Na lekko posmarowaną masłem patelnię wlewaj łyżkę ciasta i formuj okrągłe naleśniki. Smaż na małym ogniu, a gdy zaczną pojawiać się bąbelki, naleśniki przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze przez minutę.
Etap 5 /5
Podawaj z masłem orzechowym.