Bananowe pancakes
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
60 g Płatki owsiane
120 g Banan
2 Jajko
0.25 łyżeczka Cynamon
1 dawka Olej
120 g Banan
40 g Cukier
10 g Masło
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Wsyp płatki owsiane do blendera. Zamknij pokrywę i ustaw blendowanie na maksymalną prędkość na 30 sekund.
Etap 2 /7
Zsuń płatki ze ścianek blendera za pomocą szpatułki.
Etap 3 /7
Obierz i pokrój banana na małe plasterki.
Etap 4 /7
Dodaj banana, jajka i cynamon do blendera. Zamknij pokrywę i ustaw blendowanie na średnią prędkość na 1 minutę.
Etap 5 /7
Rozgrzej lekko naoliwioną patelnię. Za pomocą małej chochli nalewaj ciasto na kształt naleśników (albo użyj patelni do naleśników). Smaż na średnim ogniu z każdej strony przez 2 minuty. Odłóż na bok.
Etap 6 /7
Pozostałego banana obierz i pokrój w plastry o grubości 1 cm. Rozpuść cukier na patelni na małym ogniu, cały czas mieszając. Umieść kawałki banana w karmelu. Dodaj masło i podsmażaj banany aż się zarumienią. W połowie pieczenia obróć je na drugą stronę.
Etap 7 /7
Podawaj naleśniki ze smażonymi bananami.