Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bananowe pancakes

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 60 g Płatki owsiane

  • 120 g Banan

  • 2 Jajko

  • 0.25 łyżeczka Cynamon

  • 1 dawka Olej

  • 120 g Banan

  • 40 g Cukier

  • 10 g Masło

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Wsyp płatki owsiane do blendera. Zamknij pokrywę i ustaw blendowanie na maksymalną prędkość na 30 sekund.

  • 60g Płatki owsiane

Etap 2 /7

Zsuń płatki ze ścianek blendera za pomocą szpatułki.

  • 60g Płatki owsiane

Etap 3 /7

Obierz i pokrój banana na małe plasterki.

  • 120g Banan

Etap 4 /7

Dodaj banana, jajka i cynamon do blendera. Zamknij pokrywę i ustaw blendowanie na średnią prędkość na 1 minutę.

  • 120g Banan
  • 2 Jajko
  • 0.25łyżeczka Cynamon

Etap 5 /7

Rozgrzej lekko naoliwioną patelnię. Za pomocą małej chochli nalewaj ciasto na kształt naleśników (albo użyj patelni do naleśników). Smaż na średnim ogniu z każdej strony przez 2 minuty. Odłóż na bok.

  • 1dawka Olej

Etap 6 /7

Pozostałego banana obierz i pokrój w plastry o grubości 1 cm. Rozpuść cukier na patelni na małym ogniu, cały czas mieszając. Umieść kawałki banana w karmelu. Dodaj masło i podsmażaj banany aż się zarumienią. W połowie pieczenia obróć je na drugą stronę.

  • 120g Banan
  • 40g Cukier
  • 10g Masło

Etap 7 /7

Podawaj naleśniki ze smażonymi bananami.