Ossobuchi z groszkiem
- Całkowity czas 50 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
6 Gicz cielęca
300 g Groszek zielony
1.5 Szalotka
120 g Mąka
150 ml Białe wino
90 ml Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
200 ml Bulion warzywny
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Pokrój drobno szalotkę.
Etap 3 /7
Obtocz pokrojone wcześniej ossobuchi w mące.
Etap 4 /7
Podsmaż szalotkę i mięso na oleju. Polej winem.
Etap 5 /7
Dodaj groszek, sól i pieprz.
Etap 6 /7
Dodaj bulion.
Etap 7 /7
Gotuj pod ciśnieniem: zamknij pokrywę i naciśnij „Start”.