Omlet z serem brie i boczkiem
- Całkowity czas 14 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 kawałek Wędzony boczek
75 g Ser brie
6 Jajka
15 g Masło
2 łyżka Kremówka
1 łyżka Posiekana pietruszka
1 goździk Czosnek
Sól, pieprz
Akcesoria
Blacha do pieczenia XL Blacha do pieczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Pokrój ser brie na 4 plasterki. Roztop masło. Obierz i posiekaj ząbek czosnku.
Etap 2 /4
W misce ubij jajka ze śmietaną, roztopionym masłem, czosnkiem i pietruszką. Dopraw solą i pieprzem. Przelej wszystko do formy do pieczenia.
Etap 3 /4
Ustaw grill w trybie Kompletny posiłek, otwórz go i włóż do niego formę do pieczenia. Ustaw boczny termostat w pozycji 3. Po rozgrzaniu urządzenia połóż plasterki sera brie na połówce omletu, a plasterki boczku na płycie grillowej i piecz przez 2 minuty. Złóż połówkę omletu na połówce z serem, obróć plasterki boczku i piecz jeszcze przez 2 minuty.
Etap 4 /4
Ostrożnie połóż omlet na talerzu, pokrój go na 4 paski, a na każdym pasku połóż plasterek boczku. Podawaj natychmiast z ulubionymi dodatkami, np. z sałatką.