Naleśniki ziemniaczane z wędzonym łososiem
- Całkowity czas 24 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
400 g Ziemniaki
0.5 łyżeczka Czosnek w proszku
0.5 łyżeczka Cebula w proszku
20 g Czysta biała mąka
1 Jajko
1 łyżka Olej
Sól, pieprz
12 kawałek Wędzony łosoś
2 Cytryny przekrojone na pół
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Obierz ziemniaki i zetrzyj je w dużym naczyniu. Wrzuć starte ziemniaki do durszlaka, wyciśnij jak najwięcej płynu i wrzuć z powrotem do naczynia. Dodaj czosnek, cebulę, mąkę, jajko, olej, sól i pieprz, a następnie dobrze wymieszaj. Uformuj naleśniki i lekko spryskaj oliwą z oliwek.
Etap 2 /4
Aktywuj 1 miskę. Połóż dwie trzecie naleśników na talerzu.
Etap 3 /4
Activate bowl 2. Place a third of the pancakes on the plate.
Etap 4 /4
Upewnij się, że naleśniki są upieczone, a w razie potrzeby piecz dalej, aż będą chrupiące i złociste. Podawaj z wędzonym łososiem i kawałkami cytryny.