Naleśniki z dynią piżmową i mąką kasztanową
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
50 g mąka pszenna
25 g mąka kasztanowa
15 g brązowy cukier
1 saszetka proszek do pieczenia
110 ml mleko
60 g przecier z dyni piżmowej
2 Jajko
25 g Masło
1 goździk wanilia
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Oddziel białka od żółtek.
Etap 2 /5
Włóż wszystkie składniki do blendera, z wyjątkiem białek. Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 1 min 15 s, a następnie uruchom go.
Etap 3 /5
Po zakończeniu programu przelej wszystko do miski.
Etap 4 /5
Ubijaj białka, aż będą sztywne i ostrożnie dodaj do mieszanki.
Etap 5 /5
Na patelni roztop gałkę masła. Wlej chochelką ciasto i smaż każdą stronę przez 1–2 minuty. Powtarzaj aż do zużycia całego ciasta.