Mule w piwie
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 kg Świeżych muli
8 Ząbków czosnku
50 g Masła
330 ml Piwa typu Radler
1 Średnia cytryna
1 łyżeczka Pieprzu
1 łyżeczka Soli
Natka pietruszki
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki. Patrz: Porady. Czosnek pokrój na cienkie plasterki.
Etap 2 /6
Na rozgrzane masło dodaj czosnek. Podsmaż.
Etap 3 /6
Dodaj mule, sól, pieprz i zalej to wszystko piwem. Wymieszaj.
Etap 4 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 5 /6
Natkę pietruszki posiekaj i dodaj do ugotowanej potrawy.
Etap 6 /6
Cytrynę podziel na ćwiartki. Podawaj wraz z daniem na talerzu. Patrz: Porady.