Żeberka w piwie
- Całkowity czas 1 godz. 5 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 55 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 kg Żeberek
2 łyżka Łyżki oleju
2 Cebule
4 Marchewki
4 Ząbki czosnku
2 Liście laurowe
2 Ziela angielskie
250 ml Mililitrów piwa Żywiec
3 łyżka Łyżki miodu
4 łyżka Łyżki keczupu
3 łyżka Łyżki sosu sojowego jasnego
3 łyżka Łyżki soku z cytryny
0.5 łyżeczka Łyżeczki papryki mielonej ostrej
3 łyżeczka Łyżeczki papryki mielonej słodkiej
2 łyżeczka Łyżeczki soli
2 szczypta Szczypta pieprzu czarnego mielonego
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki. Żeberka podziel na mniejsze paski. Cebulę, marchewkę oraz czosnek posiekaj w grubszą kostkę.
Etap 2 /6
Dodaj olej. Przyrumień żeberka w partiach. Odstaw żeberka na talerz. Dodaj marchewkę, cebulę, czosnek przyrumień przez 4-5 minut.
Etap 3 /6
Dodaj żeberka razem z pozostałymi składnikami, dobrze wymieszaj.
Etap 4 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 5 /6
Wyjmij żeberka, zbierz tłuszcz z wierzchu i redukuj sos. Dopraw do smaku.
Etap 6 /6
Gotowe. Smacznego!