Maxi ciasteczko z pralinami i białą czekoladą
- Całkowity czas 24 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 19 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
40 g Cukier trzcinowy
100 g Zmiękczone masło
40 g Ubite jajka
140 g Mąka
1 łyżeczka Płynny ekstrakt waniliowy
4 szczypta Sól morska Fleur de sel
4 szczypta Proszek do pieczenia
64 g Kawałki białej czekolady
80 g Różowe pralinki
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Za pomocą miksera elektrycznego zmieszaj cukier, masło i ekstrakt z wanilii, aż masa stanie się kremowa. Dodaj jajko, następnie mąkę, sól morską i proszek do pieczenia. Na koniec dodaj kawałki czekolady i kawałki praliny.
Etap 2 /3
Uformuj kulę i włóż ją do formy. Spłaszcz dłońmi a następnie piecz zgodnie z programem i podanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.
Etap 3 /3
Pozostaw do ostygnięcia w formie przez 10 minut i umieść na kratce do całkowitego ostygnięcia.