Flan z białą czekoladą
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
0.5 Żelatyna
125 ml Mleko
50 ml Śmietanka kremówka
45 g Biała czekolada, posiekana
5 g Skrobia kukurydziana
Akcesoria
Zestaw 6 werynek 8 jars set
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Namocz żelatynę w zimnej wodzie.
Etap 3 /6
W osobnej misce: wymieszaj skrobię kukurydzianą z odrobiną mleka. Dodaj resztę mleka i śmietanę.
Etap 4 /6
Wlej mieszaninę do misy Cook4me. Doprowadź do wrzenia i dokładnie wymieszaj. Dodaj odsączoną żelatynę. Wymieszaj.
Etap 5 /6
Dodaj posiekaną białą czekoladę. Dobrze wymieszaj, aby uzyskać gładką konsystencję. Przelej do szklanych słoiczków.
Etap 6 /6
Schłodź przez 12 godzin w lodówce.