Makaron pełnoziarnisty z indykiem, cukinią i papryką
- Całkowity czas 22 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g fileta z indyka
200 g makaronu świdry Lubella Pełne Ziarno
400 ml gorącej wody
1 łyżeczka soli
1 cebula
1 czerwona papryka
1 cukinia
0.5 łyżeczka soli
0.5 łyżeczka pieprzu
2 łyżka ziół prowansalskich
1 łyżeczka przyprawy Ostra Jazda Big Nature (chili, jalapenio, papryka czerwona, kolendra, gorczyca)
2 łyżka oliwy
0.5 łyżeczka soli
0.5 łyżeczka pieprzu kolorowego
0.5 łyżeczka cebuli w proszku
0.5 łyżeczka słodkiej papryki
0.5 łyżeczka przyprawy Ostra Jazda Big Nature (chili, jalapenio, papryka czerwona, kolendra, gorczyca)
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Indyka pokroić w kostkę, przyprawić po 0,5 łyżeczki soli, pieprzu kolorowego, cebuli, papryki i przyprawy Ostra Jazda.
Etap 2 /5
Paprykę i cukinię pokroić w dużą kostkę, cebulę w drobną kostkę. Wymieszać w misce z 0,5 łyżeczki soli, 0,5 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczką przyprawy Ostra jazda i 2 łyżkami ziół prowansalskich.
Etap 3 /5
Podsmażyć indyka na oliwie.
Etap 4 /5
Do misy urządzenia dorzucić przyprawione cukinię, cebulę i paprykę. Smażyć mieszając.
Etap 5 /5
Do misy dorzucić makaron, wymieszać. W 400 ml gorącej wody rozpuścić łyżeczkę soli i wlać do misy. Gotować pod ciśnieniem przez 6 min.