Mac & cheese
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
200 g Ugotowany makaron typu kolanka
200 g Tarty ser cheddar
40 g Tarty parmezan
0.5 łyżeczka Musztarda
0.5 łyżeczka Czosnek w proszku
0.5 łyżeczka Wędzona papryka
300 ml Mleko
Czas przygotowania
Etap 1 /2
W misce wymieszaj makaron ugotowany zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, ser cheddar, starty parmezan, musztardę, czosnek, paprykę i mleko. Wsyp wszystko do tortownicy odpowiedniej do objętości masy. Umieść formę w urządzeniu, na płycie. Rozpocznij pieczenie.
Etap 2 /2
Poczekaj, aż makaron nieco ostygnie – przyrumieniona warstwa wtedy stwardnieje.