Lody na patyku o smaku melonowo-malinowym.
- Całkowity czas 8 godz. 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 8 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 kg melon
3 łyżka sok z cytryny
250 g maliny
2 łyżka płynny miód
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Obierz melon i wyjmij nasiona.
Etap 2 /8
Potnij miąższ na duże kawałki i włóż je do blendera.
Etap 3 /8
Dodaj sok z cytryny.
Etap 4 /8
Ustaw wskazany program na 1 minutę i uruchom go.
Etap 5 /8
Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę i wlej wszystko do miski.
Etap 6 /8
Powtórz te kroki dla malin i płynnego miodu.
Etap 7 /8
Aby przyrządzić lody na patyku, układaj naprzemiennie warstwy przecieru melonowego i malinowego. Ostrożnie wlewaj każdą warstwę aby uniknąć wymieszania.
Etap 8 /8
Włóż drewniany patyk do każdego loda i pozostaw je na noc w zamrażarce, aby upewnić się, że są dobrze zmrożone.