Kanapka lodowa o smaku borówkowym
- Całkowity czas 8 godz. 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 8 godz.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Jogurt typu greckiego
120 g mrożone borówki
1 łyżka płynny miód
12 biszkopty galette bretonne
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Dzień wcześniej wlej jogurt do tacek na kostki lodu i włóż na noc do zamrażalnika.
Etap 2 /4
Następnego dnia do blendera dodaj zamrożone kostki jogurtu, mrożone borówki i płynny miód.
Etap 3 /4
Ustaw wskazany program na 1 min 30 s i uruchom go. W razie potrzeby użyj mieszadła.
Etap 4 /4
Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę i zrób kanapki, umieszczając gałkę lodów między dwoma ciastkami maślanymi galette bretonne. Lekko dociśnij, aby spłaszczyć lody znajdujące się między ciastkami.