Krucha wołowina
- Całkowity czas 35 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
0.9 kg Wołowiny krzyżowej
Sól, pieprz
4 łyżka Oleju
2 Gwiazdki anyżu
50 ml Sosu sojowego
1 laska Cynamonu
300 ml Wody
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Wołowinę dokładnie solimy i pieprzymy z każdej strony. W Cook4me uruchamiamy smażenie, wlewamy olej i wkładamy przygotowane mięso. Smażymy 7 minut, przerzucając co minutę.
Etap 2 /4
Do obsmażonej wołowiny dodajemy korzenne przyprawy, sos sojowy i wodę. Gotujemy pod ciśnieniem.
Etap 3 /4
Po ugotowaniu, pozostawiamy mięso w podgrzewaniu przez 30 minut.
Etap 4 /4
Gotową wołowinę kroimy w plastry i podajemy wedle uznania.