Krem z pieczonych pomidorów
- Całkowity czas 1 godz.
- 10 min.
Czas przygotowania - 50 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 kg Świeżych pomidorów
1 Duża marchew
1 Średnia pietruszka (korzeń)
3 Małe białe cebule
2 Czerwone cebule
Główka czosnku
Bazylii
5 g Rozmarynu świeżego
200 ml Bulionu
50 ml Śmietanki 30%
15 ml Oliwy
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj wszystkie składniki. Pomidory dokładnie umyj pod bieżącą wodą.
Etap 2 /5
Warzywa korzeniowe wraz z cebulą obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Umyte pomidory pokrój na ćwiartki. Czosnek pokrój na pół i zawiń w folię aluminiową.
Etap 3 /5
Wszystkie warzywa wraz z oliwą umieść w Cook4Me i włóż nakładkę Extra Crisp. Piecz warzywa w trybie ręcznym w 200°C przez 50 minut.
Etap 4 /5
Czosnek wyjmij z folii i wrzuć do warzyw. Zalej całość bulionem. Dodaj pozostałe przyprawy i gotuj 10 minut.
Etap 5 /5
Zupę zblenduj i dodaj śmietankę. Podawaj gotowy krem z bazylią oraz oliwą.