Krem budyniowy
- Całkowity czas 25 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 jajko
35 g Cukier
15 g Skrobia kukurydziana
23 cl mleko
1 Wanilia
Akcesoria
Trzepaczka flex
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W misie urządzenia umieść jajko i cukier. Naciśnij "Start".
Etap 2 /6
Dodaj skrobię kukurydzianą i naciśnij "Start".
Etap 3 /6
W rondelku podgrzej mleko i ziarenka wanilii.
Etap 4 /6
Mleko nie może się zagotować: po pierwszym bąbelku odliczyć 1 minutę i zdejmij z ognia. Wlej bardzo powoli mieszankę mleka i wanilii do misy urządzenia i naciśnij "Start".
Etap 5 /6
Przenieś mieszaninę na patelnię. Gotuj na małym ogniu. Gdy śmietanka zacznie gęstnieć, doprowadź do wrzenia przez 3 minuty, ciągle mieszając trzepaczką.
Etap 6 /6
Rozłóż krem na dużym talerzu, aby szybciej ostygł. Przykryj szczelnie folią spożywczą, tak aby stykała się z kremem. Twój krem jest gotowy.