Keto łazanki z kapustą i kiełbasą
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
Składniki na keto makaron:
125 g Twarogu tłustego
10 g Błonnika bambusowego
20 g Gumy guar
1 Jajko
10 g Soli himalajskiej
5 g Kurkumy
5 g Czosnku granulowanego
Składniki na farsz:
150 g Kapusty kiszonej
50 g Cebuli
2 Ząbki czosnku
100 g Kiełbasy
100 g Pieczarek
20 g Masła klarowanego
1 łyżeczka Soli
3 łyżeczka Pieprzu
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotowanie keto makaronu: Połącz wszystkie składniki makaronu mikserem. Następnie wyjmij ciasto na stolnicę oprószoną mąką i zagniataj, aż powstanie elastyczna kula, która nie będzie przyklejała się do rąk. W razie czego dodaj odrobinę mąki bambusowej.
Etap 2 /9
Podziel ciasto na dwie części i każdą z nich rozwałkuj na niezbyt cienki placek, ale też nie za gruby. Ciasto jest delikatne i może się rozpaść. Rozwałkowane ciasto pokrój w kwadraty na wzór łazanek. Możesz do tego użyć noża do pizzy.
Etap 3 /9
Do Cook4Me wlej 400 ml wody oraz dodaj szczyptę soli. Zamknij pokrywę i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem wody.
Etap 4 /9
Do zagotowanej wody dodaj pokrojony makaron, a następnie włącz tryb gotowania pod ciśnieniem.
Etap 5 /9
Keto makaron odcedź z wody, a następnie samą wodę wylej z misy Cook4Me.
Etap 6 /9
Przygotowanie farszu: Do Cook4Me dodaj masło, cebulę pokrojoną w kostkę oraz kiełbaskę w półplasterki. Włącz funkcję smażenie. Smaż, mieszając, aż cebula się zeszkli, a kiełbasa usmaży.
Etap 7 /9
Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Dodaj do cebuli i kiełbasy. Smaż, aż pieczarki stracą swoją objętość. Dodaj sól i pieprz oraz przeciśnij obrany czosnek przez praskę.
Etap 8 /9
Kapustę wypłucz i pokrój w mniejsze kawałki. Dodaj do pozostałych składników i wlej 400 ml wody. Zamknij pokrywę i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.
Etap 9 /9
Łazanki połącz z keto makaronem i smaż jeszcze przez chwilę, aby makaron się podgrzał. W razie potrzeby można dodać odrobinę wody. Łazanki podawaj z pietruszką.