Karmelizowany ananas
- Całkowity czas 18 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
120 g Brązowy cukier
1 łyżeczka Mielony cynamon
0.5 Skórka z limonki
8 Ananas w puszce
40 g Masło
2 łyżka Prażone pistacje
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W pojemniku wymieszaj brązowy cukier, cynamon i skórkę z limonki. Zanurz plastry ananasa w tej mieszance.
Etap 2 /5
Umieść plastry ananasa w urządzeniu, na płycie, ale pamiętaj: nie powinny one nachodzić na siebie. Pokrój masło na kawałki i umieść każdy kawałek na plastrach ananasa. Rozpocznij pieczenie.
Etap 3 /5
Przygotuj drugą porcję z pozostałych plastrów.
Etap 4 /5
Przed podaniem posyp plastry prażonymi pistacjami.
Etap 5 /5
Podawaj z gałką lodów waniliowych lub bitą śmietaną.