Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i chorizo
- Całkowity czas 12 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 2 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 sztuki
8 Plaster/kromka Chleb kanapkowy
20 g Masło
4 łyżka Majonez
1 Tuńczyk
2 Pomidor
100 g Chorizo
Sól i pieprz
Akcesoria
Płyta do trójkątnych kanapek
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Lekko posmaruj masłem jedną stronę każdej kromki chleba kanapkowego.
Etap 2 /7
Rozsmaruj łyżkę majonezu na nieposmarowanej masłem stronie 4 kromek. Połóż rozdrobnionego tuńczyka na warstwie majonezu.
Etap 3 /7
Na wierzchu połóż plasterki pomidora i chorizo.
Etap 4 /7
Dopraw solą i pieprzem.
Etap 5 /7
Przykryj kanapki pozostałymi kromkami chleba, stroną posmarowaną masłem na zewnątrz.
Etap 6 /7
Rozgrzej urządzenie.
Etap 7 /7
Umieść kanapki w urządzeniu.