Kanapka BLT (bekon, sałata i pomidor)
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
12 Boczek
12 Chleb kanapkowy
6 łyżka Majonez
6 liść Liście sałaty
12 Pomidor
24 Wiórki parmezanowe
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Umieść plasterki bekonu na płycie w urządzeniu. Rozpocznij pieczenie.
Etap 2 /6
Po upieczeniu osusz je papierem kuchennym.
Etap 3 /6
Umieść kromki chleba kanapkowego na płycie w urządzeniu. Rozpocznij pieczenie.
Etap 4 /6
W międzyczasie pokrój pomidory na plasterki o grubości 2 mm.
Etap 5 /6
Aby przygotować kanapki, posmaruj majonezem jedną stronę opieczonego chleba. Na połowie kromek połóż pokrojone pomidory, sałatę, boczek i wiórki parmezanowe. Przykryj wszystko pozostałymi kromkami.
Etap 6 /6
Kanapki można owinąć papierem do pieczenia, aby nie rozpadały się podczas jedzenia. Przekrój kanapkę na pół. Smacznego!