Jagnięcina z bobem i szpinakiem
- Całkowity czas 40 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Jagnięcy udziec
0.5 Cebula, obrana i cienko pokrojona
100 g Bób
150 g Świeży szpinak, umyty i grubo posiekany
1 goździk Czosnek obrany, pozbawiony kiełków i posiekany
1 łyżeczka Przecier pomidorowy
0.5 łyżeczka Mielony cynamon
2 łyżka Rodzynki
150 ml Woda
1 łyżka Olej roślinny
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Przypraw mięso solą i pieprzem. Wlej olej do misy.
Etap 3 /6
Smaż czosnek, cebulę, cynamon i przecier pomidorowy przez 1 minutę. Dodaj szpinak. Smaż, mieszając, aż szpinak zwiędnie.
Etap 4 /6
Dodaj pozostałe składniki. Mieszaj dobrze.
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Podawaj z ryżem lub tagiatelle.