*Thai hummus with peanut butter
- Całkowity czas 21 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 16 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
5 cl Woda
1 Cytryna
15 g Masło orzechowe
1.5 łyżka Neutralny olej
180 g Ciecierzyca, ugotowana i odsączona
0.5 goździk Czosnek
1 łyżka Sos sriracha
0.5 łyżeczka Syrop klonowy
0.25 łyżeczka Mielony imbir
1 łyżka Orzeszki ziemne
1 łyżka Świeża kolendra
1 łyżka Zielona część cebulki dymki
Sól i pieprz
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Wyciśnij cytryny.
Etap 2 /5
Umieścić wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od płynów. Zachowaj orzeszki ziemne, kolendrę i cebulkę dymkę do dekoracji.
Etap 3 /5
Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 4 /5
Dopraw przyprawami.
Etap 5 /5
Podawaj z chlebem. Ozdób posiekanymi orzeszkami ziemnymi, kolendrą i cebulką dymką.