Gulasz z zielonej soczewicy i ziemniaków
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
1 Cebula
2 Ząbki czosnku
2 łyżka Oliwy
1 Marchewka
4 Ziemniaki
8 Pieczarek
200 g Zielonej soczewicy
600 ml Wody
2 łyżeczka Wędzonej papryki
2 łyżeczka Kuminu
Sól, pieprz
Natka pietruszki (opcjonalnie)
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Cebulę i ziemniaki pokrój w kostkę. Marchewkę i pieczarki pokrój w półplasterki. Czosnek posiekaj drobno.
Etap 2 /4
Włącz funkcję smażenia w Cook4Me i dodaj oliwę. Gdy oliwa będzie gorąca, dodaj cebulę i czosnek. Smaż przez około 2 minuty, aż cebula zacznie się szklić.
Etap 3 /4
Dodaj wszystkie przygotowane warzywa, soczewicę, przyprawy oraz wodę. Wymieszaj składniki, zakryj pokrywę i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Po upływie 10 minut otwórz pokrywę. Sprawdź smak potrawy i w razie potrzeby dopraw dodatkową solą i pieprzem. Podawaj gorące, posypane posiekaną natką pietruszki.