Gulasz ziemniaczany z boczkiem
- Całkowity czas 8 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1.2 kg Ziemniaków
400 g Boczku
150 g Cebuli
50 g Pora
2 Ząbki czosnku
100 g Masła
400 ml Śmietany 30%
400 ml Wody
1 łyżka Oleju
3 Małe gałązki świeżego rozmarynu
2 łyżeczka Garam masala
1 łyżeczka Papryki słodkiej wędzonej
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
3 Liście laurowe
4 Ziarenka ziela angielskiego
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Ziemniaki i boczek pokrój w kostkę, cebulę w pióra, pora w krążki.
Etap 2 /5
Do Cook4me wlej olej i dodaj boczek. Podsmażaj mieszając przez 7 min.
Etap 3 /5
Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do urządzenia razem z cebulą i porem. Podsmażaj mieszając przez 5 min, a następnie przełóż do miski.
Etap 4 /5
Do urządzenia dodaj i rozpuść masło, dodaj wszystkie przyprawy, dołóż ziemniaki i dokładnie wymieszaj. Podsmażamy przez 12 min mieszając od czasu do czasu.
Etap 5 /5
Do ziemniaków dodaj całą zawartość miski z boczkiem, wlej wodę, śmietankę i dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz rozmaryn. Dopraw solą i pierzem. Gotuj pod ciśnieniem przez 20 min.